Top

Het Begin

Het begin: van 1999 tot 2016, van oom Jo tot Junior WK.

 

Walid Khan, geboren op 13 December 1999 in “Motorstad” Assen.(Op jonge leeftijd noemt Walid zich Walid Soppe i.p.v. Walid Khan, waardoor Walid alleen bekend is als Walid Soppe) Door pleegvader Henk kreeg Walid te maken met het motorsport virus. Dit was niet zo verwonderlijk omdat Henk ooit in het Nederlands Wegrace wereldje heeft gereden in de 125cc (periode 1979 – 1980). Bekende namen uit die tijd waren Henk van Kessel, Theo Timmer en Hans Koopman. Henk rijdt sinds 2011 geen motor meer, alle tijd wordt sindsdien besteed aan de motorsport voor Walid.

 

begin_01

Walid kreeg op zijn vijfde zijn eerste Chinese minibike. Bij oom Jo op de boerderij lag een mooi stuk asfalt en daar werden de eerste talenten ontdekt door Henk. Walid wilde maar een ding, en dat was Valentino  Rossi worden. Het werd al snel duidelijk dat hij een paar goede talenten bezat, die je nodig hebt voor de motorsport zoals gevoel, lef en doorzettingsvermogen. Al gauw werden er wheelies, stoppie’s en alles wat  Rossi ook kon geprobeerd. Met hier en daar een schuivertje als gevolg  maar dit kon Walid niet deren, hij wilde maar één ding en dat was racen.

Tijdens een demodag, in augustus 2009 in Assen, werd Walid gelijk wereldberoemd in Drenthe. Want hij kwam op televisie bij TV Drenthe, het eerste interview was een feit.

begin_02

begin_03

Al snel kwam Walid ook met minder mooie kanten van de motorsport in aanraking, namelijk zijn eerste serieuze crash in Staphorst. Tijdens een training moest hij hiervoor even naar het ziekenhuis om een fotootje van zijn knie te laten maken. Als een goed coureur betaamd wilde hij zo snel mogelijk weer rijden en wat zeker zo belangrijk is, hij ging na zijn crash weer net zo hard. De kenner zegt dat het dan een echte kan worden.

Om aan de wedstrijden mee te kunnen doen moet er eerst een trainingscertificaat gehaald worden. Dit moest in Stadskanaal gebeuren en werd met goed gevolg afgesloten. Ook moet je een nummer hebben waarmee je de wedstrijden gaat rijden. Walid kiest direct voor nummer 13, de dag waarop hij is geboren.

begin_04

begin_05

In het laatste deel van seizoen 2009 kreeg Walid de gelegenheid om zich in een wedstrijd te meten met jongens die al wat jaartjes meerijden. Met twee keer een 13e, twee keer een 10e en een 9e plaats, eindigde hij 17e in het eindklassement. Met drie wedstrijd resultaten had hij zich, nog niets vermoedend, in de picture gereden.

Tijdens een training in Zwolle kwam er een meneer naast Henk Soppe staan, die vroeg of Henk al wist wat hij volgend jaar met Walid zou gaan doen. Dit bleek Dhr. Wassink te zijn van ZPF. ZPF is naast merken als Pasini, Blata en CRG een vooraanstaand minibike merk uit Italië. Henk Wassink was daar toen samen met zijn zoon Barry (NL Pocketbike Kampioen) de importeur van en zag in Walid een talent die ondersteund zou kunnen worden door ZPF. Dit klonk allemaal veelbelovend.

begin_06

begin_07

Walid reed seizoen 2010 en 2011 voor ZPF Wassink. Dit waren twee mooie jaren. In het eerste seizoen eindigt Walid in het algemeen klassement in de NK JUNIOR A Klasse op een vierde plaats.

De laatste wedstrijd van het seizoen 2011 is TROS Z@ppSport met twee cameramannen aanwezig om Walid de hele dag te filmen voor een uitzending op TV. Een tijdje later word dit filmpje tijdens het 10-jarig bestaan van Z@ppsport uitgekozen als het mooiste filmpje van 10 jaar Z@ppsport.

begin_08

begin_09

In het seizoen 2011 eindigt Walid in het algemeen klassement in de JUNIOR B Klasse op een derde plaats.

Half 2011 word een NSF aangeschaft, om voor te kunnen bereiden op het volgende seizoen waar hij zijn debuut zal maken in de Molenaar NSF100 Championship in 2012. Op het terrein van Henk zijn werk worden de eerste meters op de nieuwe NSF100 afgelegd.

begin_10

begin_11

In het najaar van 2011 word Walid opgenomen in Team MAROCI van Henk en Robert Schotman. MAROCI staat voor Motorsport Affiniteit Racesport Opleiding Circuit Instructie. Henk Schotman is tevens KNMV Trainer en in 2012 oprichter van de zeer succesvolle Race-Kids Klasse. Walid traint samen met Robert in het winterseizoen van 2011/2012 veel op de indoorbanen. In het seizoen 2012 rijdt Walid samen met Robert Schotman (meervoudig Pocketbike Kampioen) NK Pocketbike, niet voor het kampioenschap maar voor training.

In januari 2012 doet Walid mee aan de Molenaar Honda NSF100 Championship selectie. De praktijk selectie vond plaats op de binnenbaan in Stadskanaal. Alle voorrondes komt Walid door en mag daardoor in 2012 starten in dit kampioenschap.

begin_12

begin_13

Teammaat Robert Schotman neemt al voor zijn derde jaar deel aan het kampioenschap. Daarnaast traint Walid ook veel op zijn eigen Honda NSF100 motor.

Walid staat bij de één na laatste wedstrijd van 2012 op een derde plaats in het algemeen klassement en kan nog tweede worden maar door een val in deze wedstrijd breekt Walid zijn arm. Hij verliest daardoor zijn kampioenschap en wordt vijfde, wat hem overigens zeerder deed dan zijn armbreuk.

Teammaat Robert Schotman werd dit jaar kampioen.

begin_14

begin_15

In januari 2013 rijdt Walid samen met Robert Schotman de Endurance in Swalmen, ze worden derde.

In seizoen 2013 start Walid voor het tweede jaar in Molenaar Honda NSF 100 Cup klasse.

begin_16

begin_17

Daarnaast word er veel getraind op de eigen NSF zoals hiernaast te zien.

In 2013 doet Walid tevens mee aan de opstapdag op de Moriwaki van Robert Schotman, die in 2013 Moriwaki kampioen is geworden.

begin_18

begin_19

Walid word in 2013 derde in het Molenaar Honda NSF100 Cup Kampioenschap.

 

Eind 2013 werden we benaderd door Dhr. Kelder van Eveno Racing uit Gramsbergen. Een groep fanatieke motorsport liefhebbers, die al 17 jaar jonge talenten de kans geven om een sprong te maken in hun race carrière door middel van een financiële ondersteuning. Dhr. Kelder vroeg ons wat wij van plan waren in het seizoen 2014. Hierop werd geantwoord dat wij nog één jaar Molenaar Honda NSF 100 cup gingen doen. Daarna kwam de vraag of er al interesse was om naar de Moriwaki Cup te gaan.

Wij hebben aangegeven dat wij binnen Walid Racing overleg hebben gehad en besloten om naast de Molenaar Honda NSF Cup, wat de eerste prioriteit heeft en Walid graag kampioen in wordt, ook Moriwaki te gaan doen. Dit in voorbereiding op 2015 en zo in die klasse te trainen en waar mogelijk een wedstrijdje mee te pakken, maar nogmaals in voorbereiding op 2015.

begin_20

begin_21

Twee dagen voor Walid zijn verjaardag, kregen we onverwacht een telefoontje van Dhr. Kelder. Met de mededeling dat men voor Walid had gekozen om hem te ondersteunen. We werden uitgenodigd om vrijdag 13 december, op Walid zijn verjaardag, naar Gramsbergen te komen. Om tijdens deze jaarlijkse feestavond, de zogenoemde finishparty, voorgesteld te worden als nieuwe coureur die ondersteund wordt door Eveno Racing Gramsbergen.

Seizoen 2014 begint voor Walid met een KNMV Training in maart, met de Moriwaki op Navarra (Spanje). Dit ter voorbereiding op 2015 waar Walid de Moriwaki klasse zal rijden.  Hier behaald Walid zijn International licentie, om in het buitenland te kunnen rijden. Walid laat hier goede prestaties zien.

Moriwaki test Navarra 2014

0025

In seizoen 2014 start Walid voor het derde jaar in Molenaar Honda NSF 100 Cup klasse. Zijn doel is om in deze klasse kampioen te worden.

21 Mei is Walid geselecteerd om mee te rijden in de Endurance om de Hans Spaan Trophy. Een race van twee uur waar drie teams meerijden van elk drie coureurs bestaande uit een oud-wegrace coureur, een redacteur van MOTOR Magazine en een jong talent. Walid zit in team twee met sportredacteur Randy van der Wal, en oud coureur Jarno Janssen.

24

25

Walid wint met zijn team de 1ste prijs. De bokaal wordt door Hans Spaan zelf uitgereikt.

In september doet Walid met zijn Moriwaki mee met de Race of the Champions. Hier staat Walid op het podium samen met Ernst Dubbink die tevens ondersteund wordt door Eveno Racing.

26

27

Walid heeft zijn doel bereikt. Walid is Molenaar NSF 100 Cup Kampioen 2014 geworden en heeft in dit jaar meerde records verbroken. Onder andere: de meeste gewonnen wedstrijden in één seizoen, op één na alle baanrecords verbroken en het meeste aantal punten behaald in één seizoen.

Later dit jaar blijkt dat Walid ook de eerste rijder is die van de Molenaar NSF 100 cup, direct door gaat naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

27a

28

In oktober wordt Walid uit meer dan duizend inschrijvingen, op basis van zijn resultaten, uitgenodigd om deel te nemen aan de selectiedagen van de Red bull MotoGP Rookies Cup. Walid rijdt samen met 110 rijders over de hele wereld, de selectie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het circuit van Guadix in Spanje. Hier worden de beste elf rijders uitgekozen om in 2015 in de Red Bull MotoGP Rookies Cup te rijden. Walid is hier één van.

In november vinden er verschillende Huldigingen plaats. Walid wordt gehuldigd door de wethouder van sport in de gemeente Coevorden, Joop Brink, voor zijn prestaties van dit jaar.

29

30

Een paar weken later wordt Walid gekozen tot Sporttalent van de gemeente Coevorden en tevens genomineerd voor sporttalent van de provincie Drenthe.

In december geeft Eveno Racing Gramsbergen aan dat zij Walid ook in 2015 willen ondersteunen. Walid zal naast de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2015, ook deelnemen aan het Duits kampioenschap (IDM) Moto3. Hij zal hierin deelnemen aan het pre-Moto3 kampioenschap. Dit in samenwerking met het Ernst Dubbink Racing Team, die ook door Eveno Racing Gramsbergen wordt ondersteund.

31

1

2015 is het jaar van de overgang. Aan het eind van het seizoen daarvoor wordt de beslissing genomen om naast de Red Bull MotoGP Rookies Cup, het IDM Pre-Moto3 te gaan rijden. Werkelijk alles is anders dan in 2014. Snellere motoren, grotere en onbekende circuits, hoger niveau. Ook het afstellen van de motor, het overleggen met de monteurs en andere teamleden en de langere reisafstanden horen tot de veranderingen. Ondanks al deze verschillen laat Walid direct vanaf het begin zien dat hij niet onderdoet voor de rest. Met een zevende plaats in zijn eerste Red Bull Rookies Cup weekend in Jerez, presteerde hij iets wat nog niemand voor mogelijk hield.

Ook in het IDM laat Walid zien een snelle leerling te zijn. Hij wint de wedstrijd op de Nurburgring en laat ondanks dat hij enkele weekenden verstek moet laten gaan door de dubbele kalender een zeer sterke indruk achter. In de tweede race die Walid rijdt in het IDM op de Schleizer Dreieck stevent hij wederom af op de winst, echter moet hij naar binnen voor een ride through penalty en eindigt vierde.

1

Foto: Ad van de Graaf

Foto: Ad van de Graaf

Op de laatste zaterdag van juni is het dan zover. De eerste TT van Walid! Een erg bijzonder moment voor een jongen die geboren is in Assen en nog steeds in Drenthe woont. De glans van het moment ging helaas niet gepaard met goede resultaten. Walid kamde met problemen aan de vering en het lukte maar niet om snel rond te gaan. Tot driemaal toe crashte hij en de hoge verwachtingen na het debuut in Jerez deden hem geen goed. Hij wist in race 2 nog wel drie punten te pakken maar en goed weekend was het allerminst.

Na twee keer een nulscore in Sachsenring werd de stijgende lijn in Brno weer ingezet. Twee goede resultaten in Tsjechië en een prachtige race in het regenachtige Silverstone. Hier evenaarde hij een zijn beste resultaat van het seizoen, zevende. Na Silverstone stond Misano op het programma, het starten vanuit de pitsstraat gooide roet in het eten voor een degelijk resultaat. Een inhaalrace resulteerde nog in een punt. Tijdens de laatste race in Aragon sloot Walid zonder punten het seizoen af. Race 1 was een zeer sterke race en in een poging om Robert Schotman te passeren crashte te coureur uit Coevorden. De gevolgen waren een pijnlijke knie en te weinig kracht voor race twee.

Foto: Gold and Goose/ Gareth Harford

Foto: Gold and Goose/ Gareth Harford

Foto: Superbike*IDM

Foto: Superbike*IDM

In het IDM blijft Walid het goed doen, onder leiding van teamgenoot en coach Ernst Dubbink weet hij zijn tweede overwinning te pakken. Dit keer op zijn thuiscircuit Assen! Het was een geweldig weekend want ook Ernst Dubbink wist zijn race te winnen en samen beklommen ze het podium. Veel mensen die betrokken zijn bij Eveno Racing of Walid op een andere manier een warm hart toedragen waren aanwezig en getuige van een top weekend.

In de laatste wedstrijd namens het Ernst Dubbink – Eveno Racing Team zorgde een crash in de warm-up lap nog voor een zure nasmaak aan het seizoen. De Honda vloog tijdens het rollen in de grindbak in de brand en werd in een klap volledig afgeschreven. Een vervelend moment omdat je jaarlijks Eveno Racing Party de zondag erna werd gehouden en de kans bestond dat Walid niet kon rijden. Echter bood Gieze Beekman direct na de val uitkomst. Hij stelde zijn Honda Moto3 fiets ter beschikking waardoor alle genodigden toch konden aanschouwen hoe Walid het er vanaf bracht.

FullSizeRender 2

cev-valencia-jrb4973

Niet alleen tijdens de raceweekenden werd er het nodige anders. Ook de gehele organisatie rondom Walid maakte stappen. Zo werd er een eigen stichting opgezet (Stichting Walid Racing), werd er een geheel vernieuwde website gemaakt en werd alle sociale media op elkaar afgestemd. Op het einde van het seizoen werd bekend gemaakt dat Walid ook voor 2016 uit mag komen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Naast deze klasse zal hij starten in het Junior WK Moto3. Walid sloot een overeenkomst met het Dutch Racing Team. Tijdens het laatste raceweekend in 2015 van het CEV Repsol kon Walid al enigszins wennen aan het team, de motor en het niveau.

De start van 2016 begon voortvarend. Althans in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. In de eerste wedstrijd in Jerez in Walid zijn tweede jaar Rookies Cup pakte hij direct een zesde en vierde plaats en was hij erg dicht bij het podium. Hij liet zien met de besten mee te kunnen en toonde de snelheid die nodig is om podiumplaatsen te pakken. In Race 1 eindigde hij passeerde hij als vijfde de finishlijn maar moest hij één positie inleveren doordat hij iets te vaak het asfalt buiten de baan gebruikte en daar voordeel uit haalde.

MOTORSPORTS - Red Bull Rookies Cup

16VALENCIA_CEV_M3_ALU3661

In het nieuwe kampioenschap, het Junior WK Moto3, ging het er moeizamer aan toe. Vanaf het begin was het moeilijk om uit de voormalig Grand Prix machine van RW Racing een optimaal rendement te halen. Walid probeerde de grens op te zoeken met de Honda en dit resulteerde in Valencia maar ook de resterende races tot de nodige valpartijen. Tijdens de races in Le Mans, Aragon en Barcelona wordt er minder progressie geboekt als van tevoren werd gedacht. Dit in combinatie met veel pech (onder andere van de baan gereden in Le Mans en Barcelona)zorgt voor een moeilijke start in dit kampioenschap.

Eind juni, voor het eerst op zondag, was het weer tijd voor de TT. Na het sterke optreden in Jerez waren alle ogen gericht op Walid. Het weer werkte echter niet mee in Assen en de omstandigheden waren erg verraderlijk. Walid kan op zich prima overweg in de regen maar het weer zorgt wel voor minder zekerheid. In de kwalificatie was er nog geen vuiltje aan de lucht. Walid kwalificeerde zich als tweede en mocht de TT dus starten van de eerste startrij. In beide races kwam de regen met bakken uit de lucht. De een na de ander gleed onderuit en helaas was Walid daar één van. Tweemaal viel hij vanaf leidende positie. In race twee zelfs in de laatste ronde, vier bochten voor het einde.

Vlnr: Jaap Snippe – Carsten Freudenberg – Max de Vries – Henk Soppe

Voor 2017 is Stichting Walid Racing een samenwerking aangegaan met Freudenberg Racing Team. Het Freudenberg Racing Team is in 1996 opgezet door Michael Freudenberg. De rijschoolhouder was in de jaren ‘80 zelf actief in de racerij en na zijn actieve carrière bleef hij dus betrokken in de motorsport. Sinds de oprichting van het team kende het vele successen. Zo pakten ze in 2013 met Karel Hanika de Europese titel in de Moto3 klasse en sloten zij een wildcard optreden van Luca Grünwald bij de Grand Prix van Sachsenring af met een achtste plaats. Met coureurs als Dominique Aegerter, Florian Alt en Toni Finsterbusch behaalde het team gedurende de jaren meerdere Duitse titels, overwinningen en podiumplaatsen.

Met het Freudenberg Racing Team, worden niet alle wedstrijden gereden, dit i.v.m de wedstrijden gelijktijdig aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Van de negen gereden wedstrijden, behaald Walid twee maal de eerste plaats en zes maal de tweede plaats.

In het ADAC NEC Moto 3 eindklassement van 2017 staan twee Freudenberg Coureurs op het podium. Walid staat op de tweede plaats en teammaat Tim Georgi is Kampioen.

Benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt? Volg de verrichtingen van Walid in 2018 via deze website of de sociale media.