Top

Kampioenschappen

Red-Bull-MotoGP-Rookies-Cup

De grootste talenten ter wereld komen bijeen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De tieners weten maar al te goed dat de Red Bull Rookies Cup de weg is naar de Grand Prix’s. Sinds 2007, het jaar dat de klasse begon, is het uitgegroeid tot een van de meest spectaculaire raceklasse ter wereld.

De Rookies Cup heeft al vele talenten voort gebracht en klaar gestoomd voor een carrière in de Grand Prix’s. Elk jaar groeit het niveau van de competitie en ook dit jaar maakt zich klaar voor weer een stapje hoger, waarin de klasse zijn elfde jaar ingaat.

Beginnend tijdens de Spaanse Grand Prix in Jerez op 5 tot en met 7 mei reist het kampioenschap mee met alle klassieke Grand Prix Circuits in Europa waaronder de TT Assen, Sachsenring, Red Bull Ring, Brno en Misano waarna ze weer terug keren naar Spanje voor de laatste wedstrijd van het seizoen, Aragon. Klik hier voor de volledige wedstrijdkalender van Walid in 2017.

Dit is het vijfde jaar met de Moto3 KTM RC 250 R 4-takt machine sinds de Rookies Cup in 2013 overstapte van de tweetakt KTM RC 125. Net als dat de RC 125 veel overeenkomsten had met de 125cc GP machine zo staat de 250 R dicht bij de Factory KTM Moto3 machine welke in 2012 het Moto3 World Championship wist te winnen met Sandro Cortese als coureur. In 2013 werden zelfs de eerste vier plaatsen van het kampioenschap bezet door KTM’s.

Walid is niet de enige Nederlander in de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2016. Waren het in 2015 nog Bo Bendsneyder en Robert Schotman die hem als landgenoot vergezelde en in 2016 Victor Steeman en Sander Kroeze krijgt Walid in 2017 gezelschap van Loran Faber en wederom Victor Steeman.
 

Klik hier voor de website van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Klik hier voor de blog van Walid op de website van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Klik hier voor de technische specificaties van de KTM RC 250R.


 

logo-nec-moto3

Het NEC Moto3 kampioenschap wordt in 2017 weer gestreden in de GP en in de standaard Moto3 klasse gestreden. De GP-klasse is gebaseerd op het GP regelement terwijl in de Standaard Moto3 gereden wordt standaard Honda NSF250 met kleine aanpassingen.

Beide klasses geven alle Moto3 coureurs in Noord-Europa de mogelijkheid om op een professionele manier motorsport te bedrijven met een relatief goedkope productie machine. De klasse rijdt tweemaal in Assen in 2017 en doen onder andere bekende circuits als Oschersleben en Donington Park aan.

Klik hier voor de website van de ADAC North European Cup


 

 

cev repsol logo

 

De Moto3 klasse binnen het Spaans kampioenschap (CEV Repsol) heeft sinds twee jaar een heuse WK status voor junioren en heet sindsdien het Junior Moto3 World Championship. Het kampioenschap is het hoogst aangeschreven nationale kampioenschap en wordt gezien als de beste opstap richting de Grand Prix’s. Grote fabrikanten als KTM en Honda investeren fors in de cyclus waardoor het materiaal niet onderdoet aan het materiaal in de GP’s. Het niveau is bijzonder hoog en jaarlijks stromen er vele jongens door.

Klik hier voor de website van het CEV Repsol.